HTML

Xinaf-Malkav-Mezeinyuszi ellen blog

Friss topikok

  • Lusuka: Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook... (2018.07.05. 19:30) Malkav és a bevándorlók!

Malkav osztja az észt a magyarságról!

2017.02.17. 11:55 bélaybéla

Legutóbbi bejegyzésében:

A haza helyes szeretetéről

2017.02.16. 08:06

utasít minket.

 

Malkav újra a magyarság mibenlétéről  próbálja osztani szerény méretű  eszecskéjét!
A hazába külföldről érkező szlovák (?)  Veszeleszki család dicső sarja megmondja mi a magyar és mi nem! Olyan távol van szegényke a történelmi tudástól, mint Makó Jeruzsálemtől, de inkább még annál is jóval  messzebb!
Ősi krónikáink tudása,  történelmi hagyományaink, származástudatunk nála egyszerűen  csak szélsőséges gondolat, amelyet nekünk illik,   sőt egyenesen kötelező felcserélnünk a számunkra a 19. században habsburg tudósok által kiagyalt finnugrizmusra!
 Szélsőségesség nincsen, ez csak egy csökött liberális maszlag , amelyet beetettek veled! Igazság van és hamisság! A finnugor származáselmélet nem tartozik az igazság kategóriájába, már csak azért sem, mert ezt a kiagyalói is elméletnek(!) hívják. Egy elmélet a sok elmélet közül, amelyet bizonyítani, igazolni a mai napig nem sikerült. Ezt világosan megmondja László Gyula professzor is:


https://www.youtube.com/watch?v=tf_dqdRlZSU#t=11


A katolikus lexikon rendkívül szélsőséges szócikke is ezt adja:

 


http://lexikon.katolikus.hu/%C3%96/%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net%C3%BCnk%20tabui.html


"a magyar őstörténet azon részei, amelyek kutatását a hivatalos állami/akadémiai művelődéspolitika irányítói (a múltban és a jelenben), tudománytalannak hirdetve, akadályozzák, elutasítják, eredményeit tagadják s a tankönyvekből kitiltják. - A szkíta-kérdés történetírásunk legkényesebb kérdése. A ném. történetírók a 18-19. sz: bizonyítékok nélkül, indogermánosították a szkítákat, s bár a 20. sz. közepe óta már nem teszik, a hivatalos hazai tört-írás változatlanul a 19. sz. ném. fölfogást követi. Aki megkíséreli az ősi m. hitvilágot bemutatni, annak vállalnia kell a m. tört-ből száműzött szkíta-kérdés említését is. - A szkíták indogermánosítói (pl. August Ludwig Schlözer, 1735-1809) és göttingai mo-i tanítványai teremtették meg a 18-19. sz: a „délibábos történelmet”, ill. a „délibábos nyelvtudományt”. - Nagyon kevés szkíta nyelvemlék maradt fönn, ezért a szkíták nyelve csak a korabeli más nyelvemlékekkel, ill. későbbi, a szkítával rokon v. a szkíta-utód nyelvek segítségével tanulmányozható; ilyen a sumér, a szanszkrit, az etruszk, a kelta, a magyar nyelv. - A szkíta-etruszk, azaz a m.-etruszk nyelvrokonságot meggyőzően bizonyítja pl. az olasz Mario Alinei: Az etruszk nyelv mint a magyar nyelv archaikus változata (Etrusco: una forma arcaica di Ungherese. Bologna, 2003) c. műve, mely azt a következő hasonlóságokkal mutatja be: apa = apa; Eis, Ais = IS/ŐS, ISTEN; cel= kel, kelet; Felsina = felső stb.). Az etruszk is ragozó nyelv, abban is az első szótag a hangsúlyos, jellemzője a magánhangzó-illeszkedés. Alinei bizonyítéka az is, hogy a m. nyelv segítségével sok „megfejthetetlen” etruszk föliratot fejtett
"Grover S. Kranz: Az európai nyelvek földrajzi kialakulása (Bp., 2000) c. kv-ében kijelentette: „A magyar nyelv régisége meglepő lehet. Mezolitikus nyelvnek tartom, ami megelőzi a neolitikus bevándorlást.” Kiegészítve: „az uráli nyelvek elterjedésére csak egy lehetséges magyarázat marad, hogy a nyelvcsalád Magyarországról ered és innen terjedt el ellenkező irányba”. Ez azt is jelenti, „hogy az összes helyben maradó európai nyelv közül gyakorlatilag a magyar a legrégibb"
"László Gyula szerint a késő jégkori ún. gravetti műveltségnek olyan jelentős nyelve lehetett az ómagyar, amely hosszú ideig közlekedőnyelv volt e műveltség hatókörében, a Kárpát-medencétől Szibériáig"
Honnan származnak tehát azok a  magyarok, akik keletről érkeztek vissza  a Kárpát - medencébe Árpád vezetésével?
http://lexikon.katolikus.hu/%C3%96/%C5%91st%C3%B6rt%C3%A9net.html


 "Stein Aurél (1862-1943) által 1913-15: föltárt Dzsungár-kapu közeli asztanai ujgur temető, melyből 1986: újabb 1200 sírt tártak föl az ujgur és kínai régészek. Az e temetőben eltemetettek alaktanilag (és élettanilag) ugyanolyanok voltak, mint azok, akik „magyar” néven a Kárpát-medencében telepedtek le."
 "Hunfalvy Pál  és Vámbéry Ármin, a „finnugristák” és a „törökösök” vitája a mai napig tart; de a tények a „török tábor” tagjait igazolják."
Ennyit tehát a magyarok őseiről, származásunkról!


Térjünk át az ss-re! Azt állítja, hogy a magyar történelmünk szégyenfoltja az ss!
Ez olyan szintű ökörség, mintha azt mondanánk, hogy a tatárok betörése , fosztogatása, kínzásaik, vérengzéseik a magyar történelem szégyenfoltja lenne!
Egyáltalán nem az, mert nekünk Hitler alakulatához semmi közünk nincsen! Ha voltak is kollaboránsok, az őket minősíti és nem az egész nemzetet!
A nyilasok a háború utolsó, legzűrzavarosabb időszakában  követtek el gyilkosságokat felsőbb parancs nélkül, önhatalmúlag. Ez nem hasonlítható össze a kommunisták felső parancsra elkövetett sortüzeivel, kínzásaival, évtizedeken át  tartó diktatúrájával. Szálasi Ferenc nemzetvezetőnk hű katolikus módra  sikresen tudta megmenteni a teljes pusztulásból a zsidókat:


http://mult-kor.hu/megjelentek-szalasi-ferenc-1942-es-1946-kztti-naploi-20161130


"A kutató szerint több tízezer zsidó köszönheti az életét annak, hogy Szálasi számára - nem igazán érthető okokból - fontos volt, hogy a háború utolsó hónapjaiban a semleges országok legitimnek ismerjék el a nyilasok hatalomra kerülését Magyarországon. Ennek elérése érdekében 1944. decemberig Szálasi a korábbi, Sztójay Döme vezette kormányhoz (1944. március 22. - augusztus 28.) képest "opportunista" zsidópolitikát folytatott.
"Ez gyökeresen ellenkezett a németek zsidópolitikájával" - mondta el Karsai László, aki szerint október közepén Szálasinak még minden eszköze, lehetősége meg lett volna a 200 ezres budapesti zsidóság deportálására, legyilkoltatására. Ehelyett megszervezte a két gettót, ahol borzalmas körülmények között ugyan, de többségben túl tudták élni a háborút a budapesti zsidók. A történész szerint hamis a kép, amely a Budapesten történteket Adolf Eichmann és Raoul Wallenberg svéd diplomata zsidókért vívott "csatájaként" ábrázolja, mint ahogy azt számos megemlékezés sugallja."
 "Szálasi 1944. október 15-én került hatalomra, Adolf Eichmann, a deportálások egyik fő szervezője már másnap Berlinből Budapestre repült, és követelte a magyar főváros "zsidótlanítását". Szálasi erre azzal válaszolt, hogy a zsidók dolgozzanak csak a magyar nemzet javára, a zsidómentesítést - amit ő elsősorban kitelepítésként képzelt el - pedig a győztes háború utánra kell halasztani."
"Egyikük sem volt döntési helyzetben. Döntési helyzetben Szálasi volt. Ha ő azt mondta volna, hogy a németek által kifogásolt nemzetközi védútlevelek nem érvényesek, akkor egyetlen zsidó életét sem tudják megmenteni a diplomaták"
Szálasit felakasztották.
A valódi zsidótalanító és a deportálásokat kikényszerítő, teljhatalmú Edmund Wesenmayer ellenben megkapta méltó büntetését a tetteiért:
 "A nürnbergi perben 1949-ben 20 év börtönre ítélték, majd büntetését felére csökkentették, majd 1951-ben szabadlábra helyezték"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Edmund_Veesenmayer
"Veesenmayer az NSZK-ban (Német Szövetségi Köztársaság) élt, s közgazdászként vezető szerepet játszott a háború során tönkretett nyugat-német gazdaság helyreállításában"


http://doksi.hu/faces.php?order=DisplayFace&id=301

Malkav úr a helyesírásról is kiváló  észosztó képességekkel rendelkezik:
 "nem thömkhödjük thele fhölöslegeshen "h"-val a mondhathunkat hirtelen öthlethtől vhezérelhve"
Az irodalmi alkotás szabadságot ad az író számára ebben a tekintetben is, ha valamit érzékeltetni, nyomatékosítani szeretne, akkor eltérhet a helyesírás szabályaitól!
„Hát kéhem szépen, nyugodtan szólítson úgy, ahogy jól esik."
http://24.hu/fn/gazdasag/2007/04/26/tortenelem_felulnezetbol/
Az akác fa hungarikum:
"Hungarikum lett a magyar akácfa és a magyar akácméz – a Hungarikum Bizottság döntését Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter jelentette be pénteken Szarvason, a testület kihelyezett ülését követő sajtótájékoztatón."
http://www.origo.hu/gazdasag/20140516-hungarikum-lett-az-akacfa-es-az-akacmez.html
Azt mondja:
"Mivel nem sunyiskodunk, véleményünket arccal, névvel vállaljuk"
Nem látom az arcodat a blogodon, se a nevedet!
Minden nép az Isten által neki adott feladatát végzi a földön, amely feladat lehet a mi nézőpontunkból becsesebb a többinél. Minden feladatot lehet jól végezni és rosszul is. Ezt szóvá kell és lehet tenni adott esetben!  Ez helyes is, hiszen minden nép magát tarthatja nagyobbnak, jobbnak a másiknál. Petőfi is tettett, akor ezt írta:
"Járjatok be minden földet,
Melyet isten megteremtett,
S nem akadtok bizonyára
A magyar nemzet párjára.
Vajon mit kell véle tenni:
Szánni kell-e vagy megvetni? -
Ha a föld isten kalapja,
Hazánk a bokréta rajta!"
A veszelovszki-félék azonban mindent elkövetnek, hogy ez ne így legyen!


Szinkretizmus sincsen, hanem mi az ószövetség szinkretizálása helyett a magyar hagyományainkat emeljük be a keresztény vallásunkba , megbecsülvén őseink évezredes vallási hagyományait! Ezért mi nyugodtan megengedjük és üdvösnek tarjuk, ha mindenki ezek szerint cselekszik és nem próbálunk megakadályozni ebben senkit. A zsidókból lett keresztények, vagy bárki más is, akár még  a szlovák(?)  Malkav úr is, nyugodtan beemelheti az ószövetséget, ha úgy gondolja, de minket magyarokat ne presszionáljon és ne kényszerítsen erre!
Árpád ősünk sávjait is védelmünkbe vesszük Malkav úrrral szemben, mert nyugodtan használhatjuk eme ősi jelképünket a saját magunk, lobogónk dekorálására is:
Ezt teszi sok város, község hála Istennek Magyarországon. Az érseki város, Esztergom lobogóját is az árpádsáv dekorálja:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Esztergom#/media/File:Flag_of_Esztergom.svg

1024px-flag_of_esztergom_svg.png
Nemzeti hagyományainkat igenis  ki kell plakátoznunk, hogy megismerhessék gyermekeink, a többi nemzetek, hogy kik vagyunk, mit tudunk, mit tettünk és nem rejthetjük el a föld alá, mint egy cukorrépa gyökeret!
A magyar nép jócselekedeteit nyilvánvalóvá kell tenni mindig , mindenkor és mindenhol:
"Ti vagytok a világ világossága. Nem rejthető el a hegyen épült város. A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem hogy a lámpatartóra tegyék, és akkor világít mindenkinek a házban. Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://odamondogato.blog.hu/api/trackback/id/tr112268342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása